Hypotheek, zin en onzin

Rabobank is lang niet altijd de beste keuze

Goedkoop is niet altijd goed

Soms kun je beter een huis huren. Bijvoorbeeld als je weet dat je over enkele jaren toch gaat verhuizen. De woningmarkt is onzeker en wie weet is jouw huis over een paar jaar wel minder waard.
Maar als je zeker weet dat je gaat kopen, is een hypothecaire lening meestal wel nodig.
Rabobank is de grootste hypotheekbank van Nederland, maar dat wil niet zeggen dat men daar altijd de meest gunstige voorwaarden heeft.


Kies een onafhankelijke adviseur die niet op provisiebasis werkt

Een goed hypotheekadvies kan handenvol geld besparen. Het is onverstandig om rechtstreeks naar Rabo of ING te stappen, als een onafhankelijke adviseur je behalve deze banken ook de aanbiedingen van andere banken kan laten zien. Zorg dan wel dat jouw adviseur een uurtarief hanteert en mogelijke provisies naar je doorschuift. Je kunt dat gerust vragen. De tijd dat hypotheekadviseurs vele duizenden euro's in hun zak konden steken omdat zij een bank hadden "geadviseerd" die hen de meeste provisie doorbetaalde, ligt gelukkig achter ons.

Het is dus erg verstandig om verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken. EyeOpen biedt je de mogelijkheid om online verschillende hypotheken met elkaar te vergelijken en af te sluiten. Dankzij deze werkwijze is EyeOpen vaak goedkoper dan reguliere kantoren.


SEH: goed bevonden door de Consumentenbond

Een hypotheekadviseur die is aangesloten bij de SEH houdt zich aan de regels die tegenwoordig heel wat strenger zijn. Kijk op www.seh.nl

hypotheekzinenonzin

Kies een onafhankelijke adviseur