Twijfelachtige partijen op de huizenmarkt

Vertrouw niet blindelings op gevestigde partijen

De grootste makelaarsorganisatie van Nederland, de NVM, presteerde het lange tijd om woningen die zij in de verkoop kregen de eerste weken enkel onder de "collega's" bekend te maken. Daarom waren woningkopers haast verplicht om andere NVM-makelaars een aankoopopdracht te geven. Anders mistte je de nieuwe aanbiedingen op de markt! Zo'n aankoopopdracht kostte dan al gauw duizenden euro's, maar er was geen andere keuze.

Dit soort praktijken worden onder druk van de publieke opinie niet meer toegepast, maar het is lang niet gezegd dat gevestigde partijen ook de beste kwaliteit leveren.


Een ander voorbeeld: de Vereniging Eigen Huis

De Vereniging Eigen Huis was enkele jaren geleden op een haar na failliet. Daar kwam verandering in toen men het roer drastisch omgooide. De VEH werd een commerciele organisatie, maar verzuimde dit te vertellen aan het publiek. En dat publiek denkt nog steeds met een soort consumentenbond te maken te hebben! Geen wonder, want de VEH mag nog steeds optreden bij "consumentenprogramma's" die er baat bij hebben om vaste gesprekspartners te hebben waarvan het publiek denkt dat ze onafhankelijk zijn.
De "aanbiedingen" die de VEH voor haar (betalende!) leden heeft, zijn bijvoorbeeld vaak aanbiedingen die men goedkoper via Google kan vinden. Of het nu gaat om hypotheken of bouwkundige keuringen of verzekeringen: laat je niet in de luren nemen door partijen die zich mooier voordoen dan ze zijn! Iedere partij die zich "onafhankelijk" noemt en tegelijk producten verkoopt moet in de gaten worden gehouden.


Heb je zelf een voorbeeld van "twijfelachtig" optreden?

Hou ons op de hoogte. Wij kunnen jouw inbreng verwerken in onze site.
Jouw kritiek moet wel controleerbaar of aannemelijk zijn.
Stuur een mailtje met jouw naam en jouw informatie naar info@kopersmakelaar.nl

onzuiverhandelen

De Vereniging Eigen Huis is geen echte consumenten-organisatie