Wanneer een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is niet altijd nodig

Een goede aankoopmakelaar kan veel geld voor jou verdienen. Hij kent de regels en de gebruiken en als collega van de verkopende makelaar kan hij een potje breken. Ben je zelf geen goede onderhandelaar of ben je heel verliefd op de woning, besteed dit onderdeel dan uit. Vraag daarvoor geen plaatselijke makelaar die ook huizen verkoopt. Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Jouw makelaar is waarschijnlijk goed bevriend met de makelaar waar hij mee spreekt, en dat nodigt niet uit tot stevig onderhandelen... Een andere reden: een makelaar die zelf ook huizen verkoopt heeft dubbele belangen. Hij wil ook graag jouw woning verkopen (indien van toepassing) en dat weet de verkopende makelaar (die ook graag jouw woning wil verkopen) natuurlijk ook! Kies dus niet voor een plaatselijke aankoopmakelaar die zelf ook huizen verkoopt, maar kies voor een aankoopmakelaar die gespecialiseerd is en die op geen enkele wijze concurrerend is voor de makelaar waar hij mee onderhandelt.


Kies voor een aankoopmakelaar met een prestatietarief

Een vast tarief voor een aankoopmakelaar of (nog erger) een percentage van de aankoopprijs is niet meer van deze tijd. Op die manier heeft de aankoopmakelaar geen enkele prikkel om jouw woning tegen de laagste prijs aan te kopen. Hoe hoger de eindprijs, hoe meer hij verdient! De Kopersmakelaar was de eerste organisatie in Nederland die overging op een prestatietarief: het loon is volledig afhankelijk van het onderhandelingsresultaat. En zo hoort het!

Ben je erg verliefd op de woning, laat het onderhandelen dan over aan een specialist die net als jij belang heeft bij de laagste koopprijs!

Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 088-4303022. Na kantooruren of in de weekends kun je een mailtje sturen naar info@kopersmakelaar.nl.